US Numeric Size
Waist
US Denim Size
Hip
Chest
You can add your Elementor templates or HTML content
in this popup area, enjoy the freedom.
Nefis, ağızda dağılan bulgurlu yaprak sarmasının sırrını öğrenmeye hazır mısınız? Tarifimizi deneyin ve tadına doyamayacaksınız!
İndirimli Satışın bitmesine kalan süre:
We want you to be happy with your purchase and we apologize if it is not. For whatever reason that you are not satisfied, we would be most happy to provide exchanges and returns for all items purchased from us if the following conditions are met.
All exchanges and returns would need to be raised within 10 days of the invoice date for Singaporeorders, and 20 days for overseas orders. For local deliveries, there is an option to exchange at any of our boutiques within Singaporeor through our online portal at www.company.com. All requests for returns however, would need to be strictly made online at www.company.com for both local and overseas deliveries.
All exchanges and returns would need to be raised within 10 days of the invoice date for Singaporeorders, and 20 days for overseas orders. For local deliveries, there is an option to exchange at any of our boutiques within Singaporeor through our online portal at www.company.com. All requests for returns however, would need to be strictly made online at www.company.com for both local and overseas deliveries.
Bulgurlu yaprak sarma, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Hem yapımı hem de sunumu ile sofralarınıza şıklık ve lezzet katacak bu enfes yemeğin püf noktalarını sizlerle paylaşacağız. Adım adım ilerleyeceğimiz bu tarifle, kusursuz bulgurlu yaprak sarmaları yapmayı öğrenecek ve sevdiklerinizle paylaşmanın keyfini çıkaracaksınız. Hazırsanız, başlayalım!
Öncelikle, ihtiyacınız olan malzemeleri bir araya getirelim. Kaliteli malzemeler kullanmak, yemeğinizin lezzetini doğrudan etkileyecektir. İşte bulgurlu yaprak sarmanız için gerekenler:
250 gr ince kıyılmış bulgur (ince bulgur kullanmanız önemlidir, aksi takdirde sarmanız zorlaşabilir)
1 büyük kuru soğan (incecik kıyılmış)
1/2 demet maydanoz (incecik kıyılmış)
1/2 demet dereotu (incecik kıyılmış)
1 çay bardağı pirinç (önceden ıslatılmış ve yıkandıktan sonra süzülmüş)
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı biber (isteğe bağlı, acılı sevenler için)
1 çay kaşığı tuz (veya damak tadınıza göre)
1 limon suyu
Yaklaşık 30-40 adet yaprak (tercihen orta büyüklükte, taze ve yumuşak yapraklar seçin. Bağlamayı kolaylaştırmak için yaprakların sap kısımlarını hafifçe kesin.)
Su ve tuz (yaprakları haşlamak için)
Yaprak sarma yapımında en önemli aşamalardan biri, yaprakların doğru şekilde hazırlanmasıdır. Sert ve sert yapraklar ile uğraşmak, hem zaman kaybına hem de zorluğa neden olacaktır. Yaprakları iyice yıkadıktan sonra, büyük bir tencerede kaynar suya atın. Suyun içine bir tutam tuz ekleyin. Yapraklar yumuşayana kadar (yaklaşık 5-7 dakika) haşlayın. Haşlanan yaprakları soğuk suda bekletin. Bu işlem, yaprakları daha kolay sarmanıza yardımcı olacaktır.
Bir kapta, ince kıyılmış soğanı zeytinyağı ile hafifçe kavurun. Soğanlar yumuşayınca, bulgur, pirinç, maydanoz, dereotu, domates salçası, biber salçası, karabiber, kırmızı biber (isteğe bağlı) ve tuzu ekleyin. Tüm malzemeleri iyice karıştırın. Son olarak, limon suyunu ekleyin ve tekrar karıştırarak harcı hazırlayın. Harcın kıvamı, yaprakları kolayca sarabileceğiniz bir kıvamda olmalıdır. Çok kuru veya çok sulu olmamasına dikkat edin.
Hazırladığınız harcı, haşlanmış ve soğutulmuş yapraklara, yaklaşık 1-2 yemek kaşığı olacak şekilde koyun. Yaprağı düzgün bir şekilde sarın ve kenarlarını içe doğru katlayarak rulo yapın. Hazırladığınız tüm yaprak sarmalarını orta boy bir tencereye veya fırın kabına dizin. Üzerlerine, kaynar su ve biraz tuz ekleyin. Su yaprakların üzerini örtecek kadar olmalıdır. Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte yaklaşık 45-60 dakika pişirin. Yaprak sarmayı fırında pişirmek isterseniz, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45-60 dakika pişirebilirsiniz. Pişirme süresi, yaprakların kalınlığına ve ocağınızın ısısına bağlı olarak değişebilir. Pişirme işlemi sırasında, yaprakların suyunu çekip çekmediğine dikkat edin. Gerekirse, üzerine sıcak su ilave ederek suyunu tamamlayın.
Bulgurlu yaprak sarma, sıcak olarak servis edildiğinde en lezzetli halini alır. Yanında ayran, cacık veya yoğurt ile servis edebilirsiniz. Dilerseniz üzerine tereyağı veya kızarmış soğan da ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun!
Kullanılacak bulgurun ince öğütülmüş olması önemlidir, aksi takdirde yaprak sarmaları sertleşebilir.
Yapraklar, pişirme aşamasında dağılmaması için yeterli süre haşlanmalıdır.
Harç, yaprakları sarabileceğiniz kıvamda olmalıdır. Çok sulu veya çok kuru olmamasına dikkat edilmelidir.
Pişirme süresi, ocağın ısısına ve yaprakların kalınlığına göre ayarlanmalıdır.
* Yaprak sarmaları, pişirme sırasında suyunu çekerse, sıcak su ilave edilmelidir.
Bu tarifle, evinizde kolayca yapabileceğiniz ve sevdiklerinizle paylaşabileceğiniz enfes bir bulgurlu yaprak sarması elde edebilirsiniz. Her denemede daha lezzetli bulgurlu yaprak sarmaları yapacağınızdan eminiz. Afiyet olsun!
Uyarı: Ev Hanımı Vergi Muafiyeti Kapsamında Faaliyet GöstermektedirFilizce 193 sayılı Gelir Vergisi Kanunu’nun mükerrer 9/10 maddesi kapsamında evde üretim yapan ev hanımı statüsünde çalışmakta olup, vergi muafiyetinden yararlanmaktadır.Satışlar, basit usulde evde imal edilen ürünler ile sınırlıdır ve ticari işletme faaliyeti kapsamında değildir.
Bu ürünler sınırlıdır, ödemeyi şu tarihte yapın:
You can ask anything you want to know about our products
help@themecom
Değerlendirmeler
There are no reviews yet